Sunday, January 26, 2014

Reboot

Mijn oude website http://ronhoeks.blogspot.nl/ is opgeheven. Het pseudoniem Ron Hoeks waaronder ik 10 jaar poëzie heb gepubliceerd zal ik niet meer gebruiken. Vanaf nu publiceer ik alleen nog onder mijn eigen naam.

2013 is een inspiratieloos jaar geweest als het om mijn poëzie gaat. Ik geloof dat ik in het hele afgelopen jaar welgeteld 3 gedichten heb geschreven. Een writersblock is echter niet ongewoon. Veel dichters zullen dit herkennen: je hebt als het gaat om het krijgen van inspiratie nu eenmaal magere en vette jaren.

Ik zou van alles kunnen roepen over de oorzaak van mijn writersblock, zoals niet de juiste mindset, concentratie, of gewoon tijdelijke desinteresse (ik heb niet altijd trek in poëzie) - maar dat ga ik niet doen. Het enige dat telt is dat de inspiratie weer terug is. Bundels

Ik ben inmiddels bezig met een nieuwe reeks van gedichten waarvan ik spoedig een voorproefje op de site zal plaatsen. Uiteraard valt er ook ouder werk van mij te lezen. Allereerst heb ik mijn 'Fysica Filosofica' op de site geplaatst. Op deze in 2010 verschenen gedichtenreeks heb ik veel leuke reacties gehad.

Daarnaast valt ook de 4 sonnetten-reeks "De Nimmer Eindigende Zwanenzang Van F." te downloaden. Over het algemeen schrijf ik poëzie in de vrije vorm, maar soms begeef ik mij ook wel eens in het metier van de vormvasten, de "rijmratten" zoals Lucebert hen wel eens spottend heeft omschreven.

Beide gedichtenreeksen zijn op te vragen in het menu onder "Bundels". De komende tijd zal ik nog meer van mijn eerder verschenen poëzie op de site plaatsen.


HJR,
januari 2014

2 comments:

 1. Ah wat ben ik blij dat je er weer bent Henk!!
  Met veel interesse, net als the good old days, ga ik je weer lezen!:)

  Succes met je nieuwe blogstekkie:)

  groets:)

  ReplyDelete
 2. Dank dank Pastuiven!

  Jep, ik ben lang weg geweest, maar het gaat lekkerder dan ooit tevoren. Zo krijg je lange tijd lang niks uit je pen, en dan ineens stroomt het weer. Ik hoop het lang vast te houden!

  hartelijke groet,
  Henk

  ReplyDelete