Sunday, February 16, 2014

Wederom 2 bundels met vroeger werk

Nu ik er eenmaal aan begonnen ben, moet ik het karwei ook maar afmaken. Oftewel, er valt weer meer te downloaden. Ik heb een tweetal bundels aan de download-pagina toegevoegd met eerder verschenen gedichten. (in het menu onder "Bundels")

Allereerst een bundel met verzameld werk uit de periode 1994-2001, en een bundel met gedichten uit 2001, getiteld "'De steniging' en andere gedichten; Verzameld werk uit 2001".
Hieruit valt meteen af te leiden dat 2001 voor mij een zeer productief jaar was. En dat klopt! Het was een jaar nadat ik de poëzie-fora op internet had ontdekt, en volop actief was in het (amateurs)dichterswereldje. Er zullen nog heel wat dichters zijn die net als ik met weemoed terugdenken aan de tijd dat de website Poetry Alive! nog bestond; een zeer populair dichtersforum opgericht door Marcel van Langen, niet te verwarren met de internationale website PoetryAlive.com, en ook niet met het huidige poetryalive.nl, wat hier niets mee van doen heeft. Over het succes van de website van weleer valt onder meer hier nog in het archief van de Volkskrant te lezen.

Het is zeer spijtig dat de website niet meer bestaat; het was qua gebruiksgemak maar ook als ontmoetingsplek voor de (iets serieuzere) amateurdichter toch wel de beste website ooit op dit gebied gemaakt. Nadat Marcel van Langen geen tijd meer had voor het onderhouden van de site, heeft de NCRV de site nog een tijd voortgezet onder de naam DichtTalent, maar uiteindelijk is ook deze vanwege bezuinigingen gestopt.

Niettemin, voor beginnende amateurdichters die net iets verder wilden komen dan de standaard liefdesverdriet rijmelarijtjes, zijn dergelijke fora een prachtige medium om op te experimenteren en kennis te maken met andere dichters en stijlen. Tegen deze achtergrond moet u ook vooral de 2e bundel uit 2001 zien.

2 comments:

 1. geweldig! heb ze erg graag gedownload en zal weer, hoop ik, met veel herkenning lezen!!
  ik meld me weder met mijn wedervaren!:):)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Is goed! En ik ben nog lang niet klaar - ik moet van mezelf het karwei afmaken (ik klink nu als een oud-premier).

   groets!

   Delete