Friday, February 14, 2014

Verzameld werk 1989 - 1993

Belofte maakt schuld, schreef ik een paar weken geleden bij het vrijgeven van deze blog, dus ik heb een eerste bundel met een bloemlezing uit eerder werk op de site geplaatst. Het betreft hier de eerste periode waarin ik serieus met poëzie aan de slag was gegaan.
Alle gedichten in deze bundel zijn geschreven in de jaren 1989 t/m 1993. Daarvoor had ik al wel veel poëzie gelezen (mijn eerste held was Lucebert), maar buiten wat spelen met limericks en een enkel versje had ik me nooit eerder echt aan het schrijven gewaagd. Tot ik plots begin '89 het gevoel kreeg "maar dat zou ik toch ook moeten kunnen" (ik was toen 28) en ik mij zo'n boekje met lege velletjes uit de kelder van V&D in Eindhoven aanschafte. Niks computer, nog ouderwets kladderen op een kladblok en als het gedicht dan naar de zin is, keurig met vulpen in het boekje schrijven.

Het boekje uit die tijd heb ik nog steeds, maar ik kijk er eerlijk gezegd nooit in. Tegenwoordig staat al mijn werk op de laptop, en zo'n PDF in A5 formaat is perfect te bekijken op de tablet. Ja, ik weet het, ik ben lui. Bovendien, uit dit digitale exemplaar zijn de allerslechtste gedichten natuurlijk weggelaten.

U kunt de PDF in het menu (onder "Bundels") downloaden.

HJR
februari 2014

4 comments:

 1. geweldig Henk!, hepum gedownload en zal ze graag tot mij nemen!:)

  ReplyDelete
 2. Hopelijk ligt het niet te zwaar op de maag :)

  ReplyDelete
 3. haha en dat zeg je tegen mij??? lol:)

  ReplyDelete
 4. hahaha ja jij kunt het wel hebben, dat is waar, weltschmerzert :-)

  ReplyDelete